11.11.2022
Julkaistu

Juhulan Arctic Food Lab-menut

Juhula Cateringin menuille on myönnetty oikeus käyttää Arctic Food Lab-tuotemerkkiä. Arctic Food Lab-tuotemerkki myönnetään panostuksesta lähiruokaan, paikallisen ruokakulttuurin edistämiseen sekä vastuullisuuteen.

Juhula Cateringin Arctic Food Lab-menut on suunnitellut yrityksen tuotekehityspäällikkö Jarmo Väänänen yhdessä keittiömestari Janne Hutun kanssa. Menujen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet lähialueen puhtaat raaka-aineet ja hienot maut. Perinteitä kunnioitetaan modernilla tavalla. Paitsi raaka-aineissa, paikallisuus näkyy myös menujen nimissä, jotka on poimittu Oulun ja yrityksen historiasta. Tarjolla ovat menut Reidar, Julinia ja Kesäleski sekä Potnapekka-buffet. Potnapekka on paitsi minijuna myös Juhula Cateringin omistajan Unirestan aikaisemman ravintolan nimi. Reidar taas on kaupungin legendaarisin opiskelijaravintola. Kesäleski ja Julinia ovat olleet yrityksen suosittuja ravintoloita aikoinaan.

Juhula Cateringin Arctic Food Lab menujen raaka-aineina on käytetty parhaita paikallisia herkkuja. Kaikki menujen perunat ja juurekset tulevat lähialueen tiloilta ja leivät ovat paikallisilta leipomoilta. Nokkosta ostetaan mm. villiyrtti-keräilijöiltä Kiimingin alueelta. Merilapin karitsa tulee Kalajoki-Tornio -välisen alueen lammastiloilta. Kalat ovat pääosin Perämereltä ja Oulujärveltä. Spelttihelmi tulee Suomusjärveltä Birkkalan tilalta. Sienet ovat Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta. Kuusenkerkkä on kerätty Lapin luonnosta maanomistajien luvalla. Poro tulee mm. Sallivaaran, Hirvasniemen alueelta. Marjat tulevat lähialueelta.

Juhula Cateringin Arctic Food Lab-menujen pääroolissa on joko paikallinen kala (ahven, siika tai kuha sesongin mukaan), yön yli haudutettu poronpotka tai buffetissa Merilapin karitsa. Saatavilla on myös kasvismenu. Menut valmistetaan tilauksesta. Asiakkaat voivat siis tilata näitä lähiruokamenuja omiin tilaisuuksiinsa ja tiloihinsa eri puolille Oulua tai Juhula Cateringin omiin tiloihin. Juhula Cateringin Arctic Food Lab-menut soveltuvat tarjoiluiksi esim. erilaisiin yritys- ja perhejuhliin, saunailtoihin, karonkoihin, piristämään kokouspäivää tai vaikka tiimipalaveriin kohokohdaksi.